Árammal fűteni, biztosan jó döntés?

Frissítve: 2019. jún 2.

A napenergia terjedésével folyamatosan beleütközünk az elektromos fűtések nyújtotta megoldásokba. Viszont hatalmas eltérések vannak a fogyasztást illetően az eltérő technológiákban. Cikkünkben sorra vesszük a lehetőségeket és a tervezési szempontokat.


Hőszivattyúk:


A hőszivattyús technológiákat annak megfelelően különböztetjük meg, hogy a hőt honnan-hová közvetítik. Ilyenek lehetnek a földhő-víz, víz-víz, levegő-víz hőszivattyúk. Működési elvük a háztartási hűtőgépekhez hasonlítható. A hőcserélő tulajdonsága, hogy fűtésnél hulladék hideget, hűtésnél pedig hulladék hőt állít elő. Ismerjük meg tehát a különböző hőforrású hőszivattyúkat.


Együttes tulajdonságuk, hogy energiát nyernek ki környezetükből, legyen az víz, föld vagy levegő. Működési hatékonyságuk elérheti az 5 COP-t (jósági fokot), ami annyit jelent, hogy 5 kW fűtési energia előállításához csupán 1 kW áram szükséges.


LEVEGŐ-VÍZ:

A legelterjedtebb a finanszírozható hőszivattyú típusok közül. Mivel a kültéri levegő hőmérsékletéből dolgozik, télen a nagy hőmérséklet különbség miatt alacsonyabb hatásfokkal képes ellátni a feladatát. Fontos a megfelelő típus kiválasztása a -25 Celsius fokos működési tartomány miatt.Hogyan illeszthető a meglévő fűtésre?


A rendszer felépítését tekintve a meglévő központi fűtéshez kapcsolódik, ami lehet akár 60 Co-os radiátoros, vagy alacsonyabb hőmérsékletű felületfűtés is. Szakértői segítséggel kockázatmentesen kiválasztható az igényeknek megfelelő gyártmányú és típusú hőszivattyú. Egyes termékek akár a teljes fűtést/hűtést és használati melegvíz (HMV) előállítást is képesek központilag ellátni. Amennyiben az ingatlan fűtési rendszere lehetővé teszi, akár hűtési üzemmódra is alkalmas a technológia.


“GEO” illetve “H” tarifa:


• A “GEO”-tarifa az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport terméke. Egész évben elérhető, viszont minden nap 8.00– 10.00-ig és 16.00–18.00-ig szünetel az áramszolgáltatás, melyet fűtési puffertároló beépítésével lehet áthidalni. (Bruttó 25,82 Ft/kWh áron.)


• “H”-tarifa pedig körülbelül három éve bevezetett tarifa a korszerű hőszivattyúk működtetéséhez. Kizárólag a fűtési időszakban, azaz október 15-től április 15-ig érhető el az áramszolgáltatás (bruttó 24,6 Ft/kWh áron).


Infra fűtés, infra panel:


Az infrapanelben elektromágneses sugárzás jön létre, a lakótér felé irányítva, így elektroszmogban szegény, nagy hatásfokú hősugárzót kapunk, amelynek köszönhetően lakásunk érezhetően komfortosabb lesz.


Az infrapanelek / elektromos fűtőpanelek hatásfoka azért is tekinthető kiemelkedően jónak, mert a villamos energia veszteségmentesen alakul át sugárzó hővé. Nincs hőközvetítő közeg, szemben például a gázkonvektoros vagy radiátoros központi fűtéssel, ahol az égés során felszabaduló hőmennyiség kisebb-nagyobb része elvész.

Szerezze be saját elektromos fűtésrendszerét, csupán 10 % önerővel!


Sok sikert kívánunk!#hoszivattyu #infrapanel #solarfutes #napenergia

8151 megtekintés0 hozzászólás

Lépj velünk kapcsolatba!

HU-1108. Budapest, Újhegyi út 14.

+ 36 30 720 81 71   

office@solarhero.hu

  • White Facebook Icon

Ügyfélszolgálat:

Kapcsolat >  /  Finanszírozás >

Kivitelezés >  /  Garanciák >

Elfogadott 

© 2020 by SolarHeroz Zrt.