A Föld 2000 évnyi éghajlati adata, mely egyértelművé teszi, hogy baj van...

Melyek voltak a globális hőmérsékletek abban az évben, amikor Jézus született, a 12. században, amikor Dzsingisz Kán uralta a Mongol Birodalmat, és 1503-ban, amikor Leonardo da Vinci elkezdte festeni a Mona Lizát - és hogyan hasonlíthatók össze a modern világ hõmérsékletével? Most van egy diagram erre. Az új megjelenítés 2000-nél több évig hátrafelé fordul, hogy évről évre megbecsülje, milyen volt a globális hőmérséklet. A képen minden sor 0 és 2019 közötti évet ábrázol, a kék árnyalatok a 20. század átlag alatti hőmérsékletet jelzik, a piros szín pedig az éveket, amikor a hőmérséklet ezen szint felett volt.

A döbbenetes vörös vonalak, az idővonal vége felé az utóbbi években bekövetkező gyors felmelegedés eredményei. Ilyen az eddigi 2000 évben nem fordult elő!A dezinformáció ebben a korban nem kevésbé megdöbbentő, hogy a különböző színű csíkokkal rendelkező, hasonló megjelenésű képeket az interneten terjesztik, hogy felmerüljenek a kétségek a közelmúltbeli éghajlatváltozás mértékével kapcsolatban. A fenti hiteles látványt Ed Hawkins éghajlattudós közzétette az Egyesült Királyságban, a Readingi Egyetemen. Hawkins elkészítette az eredeti „Warming Stripes” koncepciót és megkülönböztető grafikákat, amelyek 2018-ban széles körű figyelmet fordítottak és inspirálták a #ShowYourStripes hashtaget.


Míg grafikájának korábbi verziói jellemzően az elmúlt 100–200 év adatait jelenítették meg, ez az új sokkal messzebbre megy. Összeállítása a Past Global Changes 2K (PAGES2K) nevű nemzetközi együttműködés adatainak felhasználásával készült. Mivel a hőmérő adatai nem voltak széles körben elérhetők az 1800-as évekig, a hőmérsékleti változásokat a 2000 éves időszakra becsülték meg, különféle "proxy" forrásokból származó különféle feljegyzések felhasználásával, ideértve a fagyűrűket, korallokat, sztalaktitokat, iszapmagokat és tengeri lényeket. Mivel ezek a proxyk becslik a hőmérsékletet, nagyobb bizonytalanságok vannak a távoli múlt rekonstrukcióiban, mint a modern hőmérsékleti rekordban. Az éghajlati körökben a Hawkins „Warming Stripes” mintáját - szó szerint - emberek milliói nézték meg őket a brit rock-koncert színpad háttereként, vagy mint egy szétszórt művészeti installáció Berlin központjában, a manhattani falfestményen, sőt az Egyesült Államok Képviselőházának az éghajlati válsággal foglalkozó különbizottsága logójában is.


A látvány sikere a minimalista gyökerekre vezethető vissza - mondja Hawkins. "A csíkok egyszerűsége azt jelenti, hogy vizuális szempontból kényszerítő módon képesek bonyolult adatok bemutatására és a kulcsfontosságú üzenet hatékony továbbítására." A csíkok egyértelműen aggasztó tényt jelentenek: A felmelegedés mértéke az elmúlt században a 2000 éves rekordban példátlan. A fosszilis tüzelőanyagok égéséből származó hővisszatartó üvegházhatású gázok eredményeként az átlagos globális hőmérséklet az 1800-as évek vége óta 2 Fahrenheit-fokkal felmelegszik - és a melegedési trend az utóbbi évtizedekben felgyorsult.Itt az idő, hogy cselekdjünk! Amennyiben hozzájárulna a változáshoz kérjen díjmentes árajánlatot: https://solarhero.typeform.com/to/hZJMFf


Üdvözlettel, Solar Hero Zrt.
564 megtekintés0 hozzászólás

Lépj velünk kapcsolatba!

HU-1108. Budapest, Újhegyi út 14.

+ 36 30 720 81 71   

office@solarhero.hu

  • White Facebook Icon

Ügyfélszolgálat:

Kapcsolat >  /  Finanszírozás >

Kivitelezés >  /  Garanciák >

Elfogadott 

© 2020 by SolarHeroz Zrt.